You are here:

M365 Migratie

Edu-Tech gaat dit schooljaar (2023 – 2024) een exclusief partnerschap aan met Microsoft. Deze samenwerking laat ons toe om gratis digitale omgevingen te migreren (en fuseren) naar Microsoft. Dit aanbod is voor scholen en onderwijsinstellingen. Met onze ondersteuning mag je er zeker van zijn dat alle inhoudwordt meegenomen naar de nieuwe omgeving

M365 Migratie / M365 Migration

Wat zit in de M365 Migratie?

Plan je als school of onderwijsinstelling om binnenkort over te schakelen naar Microsoft (en alle bijhorende tools, zoals OneDrive en Teams)?
Wil je verschillende Microsoft-accounts fuseren in één overkoepelende omgeving? 
Dan is schooljaar 2023-2024 hét aangewezen moment. 

We migreren je omgeving naar de cloud en verhuizen daarbij:

  • E-mail inhoud, inclusief mappenstructuur en eigenschappen
  • Contactpersonen in je adresboek
  • Digitale agenda inhoud
  • Personal Drives
  • Gedeelde mappen

Welke bronnen ondersteunen we in de M365 Migratie?

Het bronbestand kan uit diverse omgevingen komen. Het doel is altijd M365 van Microsoft. Op die manier kan je migreren en fuseren.

We migreren van:

  • IMAP mailboxen
  • Google Workspace
  • Microsoft 365 (Fusies)
  • Lokale file shares

Meer dan verhuizen

Een eerste stap is een kennismakingsgesprek waarbij we de situatie die er nu is overlopen en mee met je brainstormen over de gevolgen van deze migratie of fusie. Soms zijn er opportuniteiten die je nog niet kende als school maar ook valkuilen die we aanwijzen om de migratie of fusie zo goed mogelijk te laten verlopen. Onze meer dan 10 jaar ervaring helpt hierbij en elke school heeft een eigen werking. Elke migratie is uniek en er moet m.a.w. telkens anders gewerkt worden.

In een tweede gesprek worden er concrete planningen opgesteld, rekening houdende met de werking van de school om de impact zo beperkt mogelijk te maken. We overlopen welke stappen wij opnemen en geven ook richtlijnen over een goede communicatie naar de betrokkenen.

Een derde onderdeel is een eerste synchronisatie van de identiteiten en het aanmaken van alle connecties. We testen of er een voldoende verbinding is met de bron en doel-omgeving. En we geven ook hier een bericht wanneer alles goed loopt of er reeds problemen zijn opgedoken.

De dag van de migratie zelf is altijd een beetje stress. Het voelt als de eerste schooldag. Hoe zal het zijn? Gaat alles vlot gaan? Wat bij problemen.
We houden je hierbij goed op de hoogte, maar nemen alle stress weg.

Na de migratie overlopen we welke problemen er nog zijn en hoe deze opgevolgd kunnen worden.
We bekijken samen of alles goed staat en laten de oude omgeving nog een tijdje als archief opstaan.

Zoals je ziet is het méér dan een verhuis. Het is een traject dat je aflegt waarbij we veel communiceren en ook telkens persoonlijke aanpassingen doen voor elke organisatie. Op die manier wordt de negatieve impact beperkt.

Kostprijs

Al deze opvolging en de technologie om de verhuis mogelijk te maken heeft natuurlijk een kostprijs. We spreken hier voor één school al makkelijk over enkele honderden of duizenden euro’s. Het goede nieuws is dat door de partnerschap met Microsoft Education BeLux, de rekening volledig wordt betaald door Microsoft.

Zo kost het je school helemaal niets.
De budgetten zijn voorzien voor het schooljaar 2023 – 2024. De migratieprojecten moeten dus nog tijdens dit schooljaar afgehandeld worden.

Interesse? Of vragen? Contacteer ons dan snel.